Kerstmanager gezocht

 

In het onderwijs en de zorgsector neemt de aandacht toe voor het management.

Herman De Dijn oordeelt daarover kritisch in zijn boek Vloeibare waarden.

Zou een kerstmanager nuttig zijn voor Kerstmis? Met welk profiel en voor welke opdrachten? Aan welke voorwaarden moet hij/zij voldoen? Aan welk barema?

De kerstmanager moet er alvast voor zorgen dat het koppel in Bethlehem een passend onderkomen krijgt met de nodige voorzieningen voor de geboorte van een kind. Vergeet niet bij Gaia advies te vragen over de aanwezigheid van dieren.

De kerstmanager zal erop letten dat de toegang vlot verloopt zodat herders de weg vinden en wijzen uit verre landen met behulp van hun gps bij de ouders geraken. Zo kunnen ze Herodes ontwijken. Of zal de kerstmanager deze wijzen op een verkeerd pad sturen zodat zij hem met hun vragen en opmerkingen niet storen?

Misschien is het eerder aangewezen de herders de toegang te ontzeggen. Dit is toch maar een ruig volk en herder-zijn een voorbijgestreefd beroep uit een zachte sector. De kerstmanager mag zich niet laten opschrikken door geluiden uit de hemel en geen tijd spenderen aan visioenen en aan boodschappen over vrede, tenzij zulke hemelse communicatie winst oplevert.

De kerstmanager zal de ouders helpen bij de carrièreplanning van hun zoon. Ze zullen hun kind al gauw de noodzaak van zelfbeschikking en empowerment bijbrengen zodat het zonder enige narigheid een succesvolle loopbaan tegemoet gaat, een zonder kruisen. De kerstmanager houdt toch best voor ogen dat de weg naar Jeruzalem niet zo rechtlijnig zal verlopen. Als het dan zo ver is, kan hij/zij die zorg doorschuiven naar andere managers, die dan allicht een andere naam hebben.

Voor het profiel van de kerstmanager zijn op internet schaarse vergelijkingspunten beschikbaar. In Duitsland kennen ze het toneelstuk ‘Der Weihnachtsmanager’ van Anton Erlinger. Een aantal bedrijven zijn langs Adecco office op zoek naar een ‘Weihnachtsmanager’ - man of vrouw - voor de personeelsplanning en de coördinatie. Daarnaast zijn er aanbiedingen voor support van kerst manager bij kerstmarkten, handelsbeurzen en tijdens de kerstmisdrukte in bedrijven.

Wie is volgens de evangelisten de kerstmanager? Hoe scoort Hij?